OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

I. Obsah a účel dokumentu

1. V tomto dokumentu jsou obsaženy informace týkající se ochrany osobních údajů poskytnutých návštěvníky webových stránek www.zarukomat.cz.

2. Účelem tohoto dokumentu je seznámit vás (subjekty údajů) s vašimi právy a poskytnout srozumitelné informace o tom, jak bude s osobními údaji nakládáno.

3. Vážíme si Vaší důvěry, se kterou nám své osobní údaje poskytujete, a proto osobní údaje zpracováváme podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, i Nařízení (EU) 2016/679, tj. obecného nařízení o ochraně osobních údajů, které vstupuje v účinnost 25.5.2018 a je všeobecně známé pod zkratkou GDPR (General Data Protect Regulation). Kliknutím na číslo nařízení v předchozí větě se dostanete přímo na text tohoto předpisu a najdete tam i přesná znění právních ustanovení, na které v tomto textu níže odkazuji.

4. Obsah dokumentu:

  • Obsah a účel dokumentu
  • Správce osobních údajů – kdo jsme a jak nás můžete kontaktovat?
  • Jaké osobní údaje zpracováváme a jak je získáváme?
  • K jakým účelům osobní údaje zpracováváme, po jakou dobu a co nás k tomu opravňuje?
  • Zpřístupnění osobních údajů jiným osobám
  • Informace o dalších vašich právech v oblasti ochrany osobních údajů
  • Další důležité informace pro uplatnění vašich práv

II. Správce osobních údajů – kdo jsme a jak nás můžete kontaktovat?

Provozovatelem webu je společnost Simplica a.s. se sídlem v Praze 2, Fügnerovo náměstí 1808/3, IČ: 056 52 871, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 22119. (dále jen „Správce“) kontaktní e-mail: info@simplica.cz

III. Jaké osobní údaje zpracováváme a jak je získáváme?

Zpracováváme údaje, které nám poskytnete při vyplnění údajů do žádosti o pojištění na webové stránce www.zarukomat.cz

Údaje, které poskytujete slouží nejprve k sestavení nabídky pojištění a dále je pak po odsouhlasení nabídky využíváme pro vystavení pojistné smlouvy.

Osobní údaje, které nám poskytujete a které zpracováváme nezahrnují citlivé osobní údaje, pro jejichž zpracování právní předpisy stanoví přísnější podmínky.

A. Běžné osobní údaje, které zpracováváme:
Jméno, příjmení, titul, adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo.

B. Zvláštní kategorie osobních údajů („citlivé“ osobní údaje):
Žádné citlivé osobní údaje nezpracováváme a ani je nevyžadujeme.

IV. K jakým účelům osobní údaje zpracováváme, po jakou dobu a co nás k tomu opravňuje?

A. Zpracování osobních údajů za účelem uzavření pojistné smlouvy a plnění smluvních povinností

Abychom Vám mohli zprostředkovat uzavření pojistné smlouvy a vést i související komunikaci s vámi, zpracováváme běžné osobní údaje uvedené v bodě III.A.

Právním titulem (oprávněním) pro zpracovávání těchto údajů je sestavení nabídky pojištění a následně případně uzavření pojistné smlouvy a plnění smluvních povinností vyplývajících z naší zprostředkovatelské činnosti.

K tomuto účelu osobní údaje zpracováváme po dobu nezbytně nutnou pro případné sjednání pojištění. Pokud je pojistná smlouva sjednána, dochází k předání dat pojišťovně a dále již osobní údaje neevidujeme.

V případě, že nedojde ke sjednání pojistné smlouvy, osobní údaje neevidujeme.

B. Zpracování osobních údajů pro účely našeho či oprávněných zájmů třetí osoby

Vzhledem k tomu, že společnost Simplica a.s. je registrovaná u ČNB jako výhradní pojišťovací agent pro pojišťovnu AWP P&C Česká republika – odštěpný závod zahraniční právnické osoby, zpracováváme a předáváme pojišťovně osobní údaje za účelem sjednání pojištění.

V případě řešení pojistné události, může společnost AWP P&C Česká republika předat osobní údaje smluvním partnerům zajišťujícím likvidaci pojistné události.

V případě, že ke sjednání pojištění nedošlo, zadané osobní údaje neevidujeme.

Oprávněným zájmem je dále přímý marketing. Pro zasílání obchodních sdělení budeme zpracovávat pouze e-mailovou adresu. Zasílání obchodních sdělení na váš e-mail můžete vždy jednoduchým způsobem ukončit posláním e-mailu na podpora@zarukomat.cz

C. Zpracování osobních údajů pro marketingové účely

Pokud nejste zatím našim klientem, budeme vám zasílat svoji nabídku služeb a produktů, informace o nových článcích a další podobná sdělení pouze v případě, že nám k tomu udělíte svůj souhlas.

Před tím, než nám váš souhlas udělíte, budeme vás vždy informovat o tom, k jakým údajům a k jakému konkrétnímu účelu zpracování se bude souhlas vztahovat. Není-li výslovně u daného souhlasu uvedeno jinak, udělujete jej na 5 let.

Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat. Pokud ovšem některé vaše osobní údaje zpracováváme i na základě jiného právního titulu (viz pod předchozími písmeny článku IV.), budeme pro tyto účely osobní údaje zpracovávat i po odvolání vašeho souhlasu, protože k takovým konkrétním účelům souhlas nutný není.

V. Zpřístupnění osobních údajů jiným osobám

Osobní údaje budou zpřístupněny pouze příslušným správním orgánům, pokud nám takovou povinnost ukládá zákon (tj. zejména v případě provádění kontroly, při které je daný orgán oprávněn předložení osobních údajů vyžadovat).

VI. Informace o dalších vašich právech v oblasti ochrany osobních údajů

A. Právo na přístup k osobním údajům

Jde o právo na potvrzení, zda zpracováváme vaše osobní údaje a pokud ano, pak na přístup k těmto údajům a informacím o jejich zpracování.

B. Právo na opravu osobních údajů

Jde o právo na to, abychom bez zbytečného odkladu opravili nepřesné osobní údaje, které se vás týkají. S přihlédnutím k účelům zpracování máte právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení (ve kterém uvedete údaje úplné). V případě, že chcete opravit své osobní údaje, kontaktujte prosím zákaznickou linku pojišťovny AWP +420 283 002 868.

C. Právo na výmaz osobních údajů (právo „být zapomenut“)

V případech stanovených zákonem nebo GDPR máte právo požadovat, abychom bez zbytečného odkladu vymazali vaše osobní údaje (v GDPR jsou důvody uvedené v čl. 17, včetně uvedení výjimek, kdy se výmaz neprovede). V tomto případě kontaktujte zákaznickou linku pojišťovny AWP +420 283 002 868.

D. Právo na omezení zpracování

V případech stanovených v čl. 18 GDPR máte právo požadovat, abychom omezili zpracování vašich osobních údajů.

E. Právo na přenositelnost údajů

Za podmínek stanovených v čl. 20 GDPR máte právo získat své osobní údaje a předat je jinému správci. Je-li to technicky proveditelné, máte právo požadovat přímo předání jinému správci.

F. Právo vznést námitku

V případech, kdy osobní údaje zpracováváme pro účely oprávněných zájmů, máte právo vznést námitku proti takovému zpracování a pak nadále nebudeme údaje zpracovávat, pokud náš oprávněný zájem nebude převažovat nad vašimi zájmy nebo právy a svobodami. Pokud je oprávněným zájmem přímý marketing, pak má vznesení námitky vždy za následek ukončení dalšího zpracování pro účely přímého marketingu.

G. Právo podat stížnost u dozorového úřadu

Pokud se domníváte, že dochází k porušování vašich práv v oblasti ochrany osobních údajů, máte právo podat stížnost k Úřadu na ochranu osobních údajů. Bližší informace o úřadu i ochraně osobních údajů naleznete přímo na stránkách úřadu www.uoou.cz

VII. Další důležité informace pro uplatnění vašich práv

V případě, že budete mít další dotazy ke zpracování vašich osobních údajů u nás, můžete nás kontaktovat na e-mailu info@simplica.cz Zprávou na tento mail nebo zasláním písemného požadavku na naši adresu uvedenou v úvodní části tohoto dokumentu, můžete také přímo uplatnit vaše práva, které uvádíme v článku VI.

Aktuální znění tohoto dokumentu naleznete vždy na stránkách www.zarukomat.cz. Toto znění je účinné od 25.5.2018.

Tento web využívá cookies

Tyto stránky používají soubory cookie k poskytování služeb a analýze návštěvnosti. Soubory cookie používáme také k personalizaci reklam, když na tomto webu na něco kliknete nebo přejdete, vyjádříte tím svůj souhlas k našemu používání cookie.Přečtěte si další informace, mimo jiné i to, jaké máte možnosti:

V pořádku Zobrazit zásady používání

Zásady používání souborů cookie

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti webových stránek využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme s našimi partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Nejvýznamnější z těchto partnerů naleznete níže v části Reklama a statistiky, další pak uvádíme na našich stránkách v Prohlášení o ochraně osobních údajů.

Cookie webových stránek

Webové stránky používají soubory cookie, aby mohly optimálně fungovat. Nejčastějším využitím souborů cookie je nastavení jazyka, ověření autenticity uživatele, ale také další funkce, které rozlišují uživatele a udržují kontext zobrazovaného obsahu. Využíváme krátkodobé i dlouhodobé cookie. Soubor cookie bývá smazán automaticky v některém z těchto okamžiků: když se uživatel odhlásí, pokud uživatel zavře svůj prohlížeč nebo když vyprší jeho platnost. Používání cookie je bezpečné. Totéž dělá většina velkých internetových stránek a poskytovatelů. Jelikož soubory cookie jsou uložené přímo ve vašem prohlížeči, nemůžeme s nimi nijak nakládat ani je předat třetím stranám.

Reklama a statistiky

Webové stránky mohou používat soubory cookie služeb společností Google, Seznam a Facebook především pro analytické a reklamní účely, například zájmově orientovanou reklamu (behaviorální reklama) a personalizaci obsahu.

Google

Základní informace o tom, jak Google využívá soubory cookie, naleznete zde.

Více informací o tom, jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace a možnost blokovat odesílání statistiky, naleznete zde.

Více informací o tom, jak Google využívá cookie pro reklamní účely a možnost odhlásit se ze zájmově orientované reklamy, naleznete zde.

V analytickém nástroji Google Analytics zpracováváme údaje týkající se uživatelů a událostí spojené se soubory cookie, identifikátory uživatelů (např. User ID) a identifikátory pro účely reklamy (např. soubory cookie DoubleClick, inzertní ID systému Android nebo identifikátor pro inzerenty v zařízeních Apple). Tato data neumožňují identifikaci vaší osoby. Tato data jsou ve službě Google Analytics uchována po dobu až 50 měsíců, poté jsou data automaticky smazána. Při vaší nové návštěvě webu se cookie (pokud není zakázaná) znovu obnoví a doba se začne počítat od začátku.

Do nástroje Google Analytics neposíláme žádné údaje, která by umožnovaly identifikaci vaší osoby. Posílání údajů, jako je adresa, jméno, e-mail, telefonní číslo nebo jiný unikátní identifikátor umožňující identifikovat vaši totožnost, je striktně zakázáno v podmínkách používání služeb

Google Analytics. Dodržujme doporučené postupy, které zabrání odesílání údajů umožňujících zjištění vaší totožnosti. Tyto postupy si můžete přečíst zde.

Seznam

Informace o využívání cookie společností Seznam a reklamním systémem Sklik naleznete zde i s možností odhlásit se.

Facebook

Informace o využívání cookie společností Facebook a reklamním systémem FBAds naleznete zde. Více podrobných informací o používání souborů cookie společností Facebook naleznete zde.

Mobilní aplikace

Soubory cookie pracují na mobilních aplikacích odlišně, jelikož jsou kódovány v aplikacích samotných, a používají jedinečný identifikátor vytvořený vaším mobilním zařízením pro použití reklamních činností. Tento reklamní identifikátor můžete vypnout nebo resetovat prostřednictvím nastavení ochrany osobních údajů vašeho mobilního zařízení.

Správa souborů cookie a možnosti odhlášení?

Reklamní soubory cookie mnoha společností je možné spravovat na americké stránce aboutads.info nebo na evropské stránce Your Online Choices.

Jak zcela zablokovat cookie?

Pokud si nepřejete používání cookie, můžete je zablokovat v nastavení vašeho internetového prohlížeče. Také můžete prohlížeč nastavit, aby vám oznamoval každé nové umístění souborů cookie na váš počítač nebo jiné zařízení.

Postup pro nejčastěji používané prohlížeče najdete níže. Podrobnější informace o tom, jak můžete spravovat soubory cookie, najdete prostřednictvím funkce nápovědy vašeho internetového prohlížeče.

Souhlas s používáním souborů cookies na našich stránkách

Používáním našich webových stránek (prohlížením, kliknutím, přejitím, rolováním obsahu), vyjadřujte souhlas s naším používáním cookies.

Berte na vědomí, že zakázáním cookies nemusí některé funkce na webových stránkách správně fungovat.

Pokud máte jakékoli další dotazy nebo požadavky, kontaktujte nás prostřednictvím kontaktů uvedených v sekci Kontakt na našich webových stránkách.